szerző:
hvg.hu

Majdnem egymillió előfizetőt veszített a World of Warcraft az elmúlt három hónap során.

A World of Warcraft előfizetőinek száma folyamatosan csökken a 2010-es csúcs óta, amikor is 12 millióan fizettek a játékért. Szeptember végén a WoW mintegy 10 300 000 tag tagot számlált, pedig június végén még 11,1 millióan voltak. A legnagyobb arányban az Ázsia-csendes-óceáni térségében csökkent a játékosok száma, de jelentős tömegeket veszítettek  Kínában is – áll a BBC cikkében.

A World of Warcraftot kiadó Blizzard alapítója és ügyvezető igazgatója, Mike Morhaime szerint a Blizzard számított arra, hogy egyes előfizetők lemorzsolódnak, miután a 2010 végén megjelent friss tartalmakkal, azaz a World of Warcraft: Cataclysm kiegészítővel már eleget játszottak. Ugyanakkor még mindig a WoW a világ legnépszerűbb előfizetéses játéka – tette hozzá az igazgató.

©

A WoW ragaszkodik az előfizetéses modellhez, bár már egyre szorongatják az ingyenesen játékot kínáló vetélytársai, mint a Warhammer, a Lord of the Rings Online vagy a DC Universe Online. A WoW játékosokat jelenleg az Arkham City, a Skyrim, a Battlefield 3 és a Modern Warfare 3 csábítja át magához.

A Blizzard is nyitott az ingyenes tartalmak felé, de az ingyenesen játszók csak egy bizonyos szintig fejlődhetnek, nem gyűjthetnek össze annyi aranyat, amennyit a fizetős játékosok, és egyéb korlátozások mellett szegényesen kommunikálhatnak a többi játékossal is. A cég a veterán játékosokat is megkörnyékezte: a múlt hónapban például azok, akik vállalták, hogy további egy évre előfizetnek, ingyen megkapták a Diablo III-at, korábban hozzáférhetnek majd a következő bővítéshez és egy pegazuson lovagolhatnak majd a játékban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Shake

Kómát okozott a World of Warcraft

Egészen az összeesésig folytatta egy 15 éves belga fiú a közkedvelt és erőszakos World of Warcraft elnevezésű számítógépes játékot a belgiumi La Louviere-ben lévő otthonában, és kómába esett - jelentette a Het Nieuwsblad op Zondag című belga lap.

hvg.hu Tech

Újramelegített kacsa lenne az iPhone-os World of Warcraft?

Nagy vihart kavart egy YouTube-ra feltöltött videó, amelyben egy iPhone-on futó World of Warcraft játékkliens látható. A videót letörölték, a projekt mögött álló cég oldala elérhetetlen, mégis sokan úgy vélik, nem kacsa a mobilunkon játszható masszív szerepjáték.