Nagy vihart kavart a szaksajtóban az iPhone 4-eket érintő úgynevezett antenna gate, nevezetesen, hogy egy tervezési hibából adódóan a készülék tartásától függően eshetett a térerő.

Úgy tűnik, hasonló probléma jelentkezhet az iPadeknél is, ám – ahogy ezt a Business Insider cikke boncolgatja – ezúttal egyfajta szándékosságról van szó. Az Apple ugyanis egy parányi érzékelőt helyezett a 3G-s iPadekbe, ami segít akár 75%-kal csökkenteni a jelerősséget, ha az érzékelő elé 10 milliméternél közelebb valamilyen tárgy kerül, s ez lehet akár az ujjunk, akár egy idegen gyártó iPad-tokja.

Olvassa el a teljes cikket a techline.hu-n!

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!