szerző:
hvg.hu

Az Amazon Kindle e-olvasó az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék volt, de egy felmérés szerint tízből ketten nem használják, amit kaptak.

Az Amazon Kindle slágertermékvolt 2011 karácsonya idején, negyven brit közül egy biztosan kapott Amazon e-olvasót is. Viszont a megajándékozottak több mint húsz százaléka nem használja az új elektronikus könyvolvasóját. Ez derül ki legalábbis a  MyVoucherCodes.co.uk felméréséből, melyben 1461 brit felnőtt vett részt. A kérdőív eredményeit a Telegraph is idézi. Aki nem használja, az legfőképpen azért hagyja porosodni a Kindle-t, mert nem sikerült könyveket letöltenie az eszközre.

©
Azok közül viszont, akik az Apple iPadet kaptak, csak kilenc százalék nyilatkozta ugyanebben a felmérésben, hogy nem használja a gépét. Az iPad egyébként négyszer annyiba kerül, mint a legolcsóbb Kindle.

A felmérés szerint egyébként a karácsonyi ajándékok közül a legnépszerűtlenebb a piperecikk és a parfüm:  ezeket a megajándékozottak 91 százaléka nem használja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Amazon Kindle Fire tesztek: a jó, a rossz és a semmilyen

Az Egyesült Államokban már meg lehet rendelni az Amazon Kindle Fire-t, sorra jelennek meg a készülékről írt teszek is. Mindenki egyetért abban, hogy 199 dolláréros árával igen figyelemreméltó a gép, de a részletekről élesen ellentétes vélemények születtek.

MTI Tech

Heti egymillió Kindle fogy az Amazonon

Hetente több mint egymillió Kindle-olvasót ad el az Amazon online áruház, amelynek legkelendőbb portékája az új Kindle Fire táblagép.