szerző:
hvg.hu

Az androidos készülékek tulajdonosai egy ingyenes alkalmazást tölthetnek le mobiljukra, a Comodo Mobile Security Free AV-t.

A Mobile Security nemcsak antivírus funkciót kínál, hanem hívás- és sms-blokkolója is van (fehér-, illetve feketelistát állíthatunk fel), s még egy folyamatmenedzser is lapul benne.

©

Minthogy lehetőség van bármikor szkennelni a készüléket (sőt ehhez időzítés is beállítható), egy ilyen alkalmazás birtokában nyugodtak lehetünk okostelefonunk biztonsága felől.

A részletekért olvassa el a techline.hu cikkét!

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Leleplezték a hackereket, leállt a Facebook-féreg

Nem fertőz meg új számítógépeket az egyik legveszélyesebb és legelterjedtebb vírus, a Koobface féreg, miután nyilvánosságra hozták, kik lehetnek a kártevőt terjesztő bűnbanda tagjai.

hvg.hu Biztonság

Nagy tételben loptak hitelkártya-számokat arab hackerek

Arab hackerek több százezer izraeli hitelkártya adatot lophattak el. A hitelkártya-társaságok szerint az ügyfeleknek nincs oka pánikra, a legtöbb kártyát már letiltották. De a szaúd-arábiai hackercsoport állítólag használja a kártyák egy részét.

hvg.hu Tech

Bosszú a Megauploadért: az FBI-t is megtámadta az Anonymous

Bosszút állt az Anonymous hackercsoport a Megaupload fájlmegosztó oldal bezáratása miatt: nem sokkal az oldal leállításáról szóló tegnap esti bejelentés után rövid időre elérhetetlenné vált többek között az amerikai igazságügyminisztérium és az FBI honlapja, illetve több, zeneipari oldal is.

hvg.hu Tech

Nagy biztonsági kockázat a fiatal munkavállaló

Tízből hét fiatal munkavállaló ügyet sem vet az informatikai szabályokra, és minden negyedik még 30 éves kora előtt „identitáslopás” áldozata lesz, azaz személyes adataik és azonosítóik illetéktelenek kezébe kerülnek, akik azokkal különböző bűncselekményeket követnek el.