szerző:

Az Apple harmadik generációs táblagépe 499 helyett 579 dollárba kerül majd egy a Távol-Keleten cirkáló dokumentum szerint.

A vártnál 70-80 dollárral drágábbak lesznek a különböző iPad 3-ak egy kínai dokumentum szerint, melyet az AppleInsider is idéz. A Sina Weibo blog birtokába került összehasonlító táblázat adatai szerint a 16 gigabájtos iPad 579 dollárért lesz elérhető, a 32 gigabájtos modell 679 dollár, a 64 gigabájtos 779 dollár lesz. A 3G- modellek is drágábbak lesznek a vártnál, az egyes típusok átlagosan hetven dollárral kerülnek többe.

A magasabb árra valószínűleg a Retina Display miatt megnövekedett költség lehet a magyarázat. Az új képernyő felbontása 2047x1536 pixel, ami a jelenlegi iPad 2 1024x768 felbontásának kétszerese.

Az iPad 3 több forrás szerint is március elején érkezik – azt is tudni vélik, hogy március hetedikén. Az iMore szerint négymagos processzor (Apple A6 system-on-a-chip) lesz benne és a nagy sávszélességet igénylő szolgáltatások számára kifejlesztett 4G LTE-technológiával (Long Term Evolution kifejezésből, tükörfordításban „hosszú távú fejlődés”) érkezik.

Az iLounge úgy tudja, hogy a harmadik generációs gép az iPad 2-énél jobb kamerát kap: 5 vagy 8 megapixeles hátsó kamerát és FaceTime HD front kamerát.

Az iLab Factory által közzétett fotók alapján az új iPad vaskosabb lesz elődjénél, így belefér a nagyobb teljesítményű, a nagyobb felbontású kijelző mellett is megfelelő üzemidőt biztosító akkumulátor. Bár az új iPad vaskosabb lesz, a szélessége és a hossza nem változik az iPad 2-höz képest.

Az áremelkedés szokatlan lépés lenne az Apple részéről, a cég ugyanis általában nem emel árat az újabb verziók piacra dobásakor - igaz, nem is enged egy bizonyos árszintből.

Arra is született elmélet, hogy az Apple a jelenlegi táblagépét, az iPad 2-t fogja olcsóbban kínálni, ugyanúgy, mint az okostelefonok esetében – az előző generációs modellek árát szállítják le. Egyes feltételezések szerint az iPad 2 399 dollárért lesz majd elérhető, így az Apple felveheti a versenyt a 199 dolláros Amazon Kindle Fire-ral.