szerző:
hvg.hu

Hat év után megszüntették az egyik legnépszerűbb hazai Twitter-mashupot.

A turulcsirip.hu-n már csak a sírfelirat hangulatú dátum alatt látható a szűkszavú hír: „Több ok miatt 2012 februárjában úgy döntöttünk, hogy véglegesen megszüntetjük a Csiripet.” Emellett csak azt sorolja fel Tóth Benedek, kinek köszöni meg a segítséget.

©

Az okokat nem részletezi, a hvg.hu emailben feltett kérdésére is csak annyit mondott, már nagyon régen veszteséges volt a szolgáltatás üzemeltetése.

A Turulcsirip - amíg a yamm.hu le nem körözte - a legnagyobb hazai Twitter-mashup volt. A Turulcsirip felismerte és aktívan kereste a Twitter eredeti rendszerében a magyar felhasználókat, összegyűjtötte a listájukat, archiválta üzeneteiket. A magyar felhasználó a Twitter-oldalon használt adataival bejelentkezhetett, és személyre szabott tartalmat érhetett el az oldalon.

A szolgáltatást Tóth Benedek indította, aki több tulajdonosváltás ellenére is a fejlesztés élén állt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!