szerző:
hvg.hu

Ötvenezer Michael Jackson számra is rátették a kezüket brit hackerek, miután megtámadták a Sony szervereit.

Michael Jackson teljes életművét, összesen ötvenezer dalt – köztük számos eddig kiadatlan számot is – ellopott két hacker a Guardian híre szerint. A Cnet úgy tudja, hogy volt köztük olyan dal is, amelyet a Queen egykori énekese, Freddie Mercury közreműködésével vett fel Michael Jackson, de a Black Eyed Peas is énekelt a popsztárral.

©
A támadás alig egy évvel az után történt, hogy hackertámadás érte a Sony Playstation Networköt (PSN). Ezzel  77-millió PSN-ügyfél adatai – nevek, címek, telefonszámok, azonosítók és jelszavak - kerültek illetéktelenek kezébe.

A tavaly májusban letartóztatott két huszonéves brit hackerre, ha a vád beigazolódik, két év börtönt szabnak ki.  A per januárban folytatódik, addig is óvadék ellenében szabadlábon védekezhetnek – mutat rá a Spiegel

A Sony 2010-ben 250 millió dollárért vásárolta meg a poplegenda teljes életművének jogait – a kiadatlan számokat is beleértve. A sztár halála után kilenc hónappal kötöttek megállapodást a hagyaték kezelőjével. Michael Jackson gyógyszer-túladagolásban halt meg 50 évesen, örököseire – az anyjára és a három gyermekére - pedig csupán több százmillió dolláros adósságot hagyott. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

A csoportosan perelőknek tilos a Sony PSN

A Sony arra készül, hogy kitiltja azokat a játékosokat a PlayStation Networkről (PSN), akik csoportosan perelnének az esetleges későbbi biztonsági problémák miatt. Hackerek mintegy százmillió PSN-felhasználó adatait szerezték meg néhány hónappal ezelőtt.

MTI Tech

Elbúcsúzott egymástól a Sony és az Ericsson

A Sony kivásárolja az Ericsson 50 százalékát a közös cégből, így tíz év után feloszlik a Sony Ericsson japán-svéd mobilgyártó vegyesvállalat. A Sony 1,05 milliárd eurót fizet a svédeknek – jelentették be csütörtökön.

hvg.hu Tech

Újabb hekkertámadás a Sony ellen

Illetéktelen behatolók próbáltak ismét hozzáférni a több millió PlayStation Network fiókhoz és egyéb online szórakozási szolgáltatásokhoz. Több mint kilencvenezer adatot valószínűleg meg is szereztek, a fiókokat legalábbis a Sony zárolta. Idén ez már a második nagy támadás a Sony ellen.

hvg.hu Tech

Mi áll az Ericsson-Sony tranzakció hátterében?

Február 16-án lezárult a tavaly ősszel bejelentett tranzakció, amelynek során a Sony felvásárolta az Ericsson 50%-os tőkerészét a Sony Ericsson Mobile Communications AB („Sony Ericsson”) vállalatból.

hvg.hu Tech

Az év legnagyobb teches baklövései

A PlayStation hack és a Sony bénázása, a Netflix, a BlackBerry PlayBook és és a Google Chromebook fiaskója, a HP szerencsétlenkedése, az Android-táblagépek, a Google TV, a Nintendo 3DS és Mozilla Firefox kudarca – sok nagy IT-cégnél fellélegeznek: végre vége ennek a szerencsétlen 2011-es évnek.

MTI Tech

Ellopták 77 millió Playstation-játékos adatait

Az internet történetének egyik legnagyobb adatlopását szenvedte el a Sony Corp. online játékhálózata. A feltételezések szerint mintegy 77 millió felhasználó neve, lakcíme és valószínűleg hitelkártya-hozzáférése került illetéktelen kézbe.