szerző:

Ötvenezer Michael Jackson számra is rátették a kezüket brit hackerek, miután megtámadták a Sony szervereit.

Michael Jackson teljes életművét, összesen ötvenezer dalt – köztük számos eddig kiadatlan számot is – ellopott két hacker a Guardian híre szerint. A Cnet úgy tudja, hogy volt köztük olyan dal is, amelyet a Queen egykori énekese, Freddie Mercury közreműködésével vett fel Michael Jackson, de a Black Eyed Peas is énekelt a popsztárral.

©
A támadás alig egy évvel az után történt, hogy hackertámadás érte a Sony Playstation Networköt (PSN). Ezzel  77-millió PSN-ügyfél adatai – nevek, címek, telefonszámok, azonosítók és jelszavak - kerültek illetéktelenek kezébe.

A tavaly májusban letartóztatott két huszonéves brit hackerre, ha a vád beigazolódik, két év börtönt szabnak ki.  A per januárban folytatódik, addig is óvadék ellenében szabadlábon védekezhetnek – mutat rá a Spiegel

A Sony 2010-ben 250 millió dollárért vásárolta meg a poplegenda teljes életművének jogait – a kiadatlan számokat is beleértve. A sztár halála után kilenc hónappal kötöttek megállapodást a hagyaték kezelőjével. Michael Jackson gyógyszer-túladagolásban halt meg 50 évesen, örököseire – az anyjára és a három gyermekére - pedig csupán több százmillió dolláros adósságot hagyott.