szerző:
hvg.hu

A mesterséges intelligencia (AI) kutatások korában gyakran felvetődik a kérdés, vajon okosabbak lesznek, netán máris okosabbak-e a gépek az embereknél, mikor éri utol, illetve hagyja le a kollektív emberi tudást az az információmennyiség, amit a gépek tárolnak.

Nos, az emberi agy átlagosan 5 terabájtnyi információt tárol, így jelenleg 35 zettabájtnyira tehető a kollektív emberi tudás, míg a gépekben tárolt 0,295 Zbájt. Csakhogy az emberi tudás egyenese nem emelkedik olyan meredeken, mint a gépeké, így valamikor 2075 táján már ez utóbbiak tudása lehagyja az emberekét - és ebbe a számításba még nincs is belekalkulálva, hogy mit hozhat a tárolás területén a fejlődés.

A Virtualworks látványos infografikában foglalta össze ezt a fejlődést - a részletekért kattintson a techline.hu cikkére!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!