szerző:

Dubajban egy pizzéria speciális hűtőmágnest küld az ügyfeleinek, ha igénylik. Az eszköz egyetlen érintésre megrendeli a kedvenc pizzát.

A VIP (Very Important Pizza lovers, Nagyon Fontos Pizzakedvelők) hűtőmágnes pizzásdoboz alakú, és a dubai Red Tomato Pizza étterembe futnak be róla  a megrendelések – írja a Mashable. A mágnes a tulajdonos okostelefonjának bluetooth-kapcsolatát használva rendel az interneten keresztül. A pizzéria visszaigazolást küld a megrendelésről, majd kiszállítja a kedvenc ételt. A pizza típusát az interneten lehet megválasztani és megváltoztatni, illetve a mágnest is a pizzéria honlapján lehet igényelni. Bár az az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városában levő pizzéria megoldása ötletes, nem ez az első alkalom, hogy egy étterem a legmodernebb technológiát használja a rendelés megkönnyítésére. A vendéglátásban nem unikum, hogy a termékét néhány érintéssel, alkalmazásokkal teszik könnyebben elérhetővé.

Utóbb a hűtőszekrények is egyre inkább reflektorfénybe kerülnek. A Samsung hűtője tweetel, zenét játszik le vagy a Google naptár bejegyzéseit jeleníti meg. Az LG egyik okoshűtője pedig a diéta betartásában segíthet, recepteket küld vagy jelzi, ha kifogyóban van valamelyik étel.