szerző:
hvg.hu

Dubajban egy pizzéria speciális hűtőmágnest küld az ügyfeleinek, ha igénylik. Az eszköz egyetlen érintésre megrendeli a kedvenc pizzát.

A VIP (Very Important Pizza lovers, Nagyon Fontos Pizzakedvelők) hűtőmágnes pizzásdoboz alakú, és a dubai Red Tomato Pizza étterembe futnak be róla  a megrendelések – írja a Mashable. A mágnes a tulajdonos okostelefonjának bluetooth-kapcsolatát használva rendel az interneten keresztül. A pizzéria visszaigazolást küld a megrendelésről, majd kiszállítja a kedvenc ételt. A pizza típusát az interneten lehet megválasztani és megváltoztatni, illetve a mágnest is a pizzéria honlapján lehet igényelni. Bár az az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városában levő pizzéria megoldása ötletes, nem ez az első alkalom, hogy egy étterem a legmodernebb technológiát használja a rendelés megkönnyítésére. A vendéglátásban nem unikum, hogy a termékét néhány érintéssel, alkalmazásokkal teszik könnyebben elérhetővé.

Utóbb a hűtőszekrények is egyre inkább reflektorfénybe kerülnek. A Samsung hűtője tweetel, zenét játszik le vagy a Google naptár bejegyzéseit jeleníti meg. Az LG egyik okoshűtője pedig a diéta betartásában segíthet, recepteket küld vagy jelzi, ha kifogyóban van valamelyik étel.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Hazahív a mosógép! - Nyugi, mindjárt agyvérzésem lesz

Mindennapos lesz az azonnali arcfelismerés, a kozmetikai és a HDR-trükkök sora mozgó okostelefonnal is, általánossá válik, hogy a mobilok videokamerája folyamatos, 1080p felbontású HD-anyagok rögzítésére is alkalmas lesz. Olcsóbb lesz a felhőalapú tárolás, elterjednek a 3D holografikus lemezek, jönnek az olcsó, 128 GB kapacitású flash modulok. E-mailt vagy sms-t is küldhet a mosógép, ha lehet teregetni. Mindennapossá válnak a hordható diagnosztikai eszközök, amelyek akár a szívroham vagy az agyvérzés veszélyét is képesek hatékonyan előrejelezni. Néhány technológia, amely az elkövetkező öt évben várható a szórakoztatóelektronikai kiállításokon.