szerző:
hvg.hu

Részt vett a Sony szerverek elleni támadásokban, onnan az ügyfelek adatait ellopta és ezeket a LulzSec hackercsoport más tagjainak átadta – vallotta be a Sony rendszerét feltörő egyik hacker a kaliforniai bíróságon. Abban bízik, így lefaraghat az őt fenyegető hosszú börtönbüntetés idejéből.

Cody Kretsinger, LulzSec tagja a hackercsoport tagja több pontban is bűnösnek vallotta magát az amerikai szövetségi bíróság előtt,  Los Angelesben. A Spiegel híre szerint többek között beismerte, hogy részt vett a Sony Pictures Entertainment elleni nagyszabású internetes támadásban. Azt is bevallotta, hogy a hackercsoport más tagjainak továbbadta az adatokat akik Twitteren és az interneten terjesztették ezeket. A 24 éves férfi enyhébb ítéletet remél segítőkészségéért cserébe. A maximális büntetés 15 év börtön is lehet.

A LulzSec radikális hackercsoport többek között a Sony, az amerikai központi hírszerzés (CIA), a szövetségi nyomozóiroda (FBI) és a The Sun weboldalát is feltörte és órákra elérhetetlenné tette. Az áldozatok listája hosszú.

A hacker korábbi Twitter-üzenete szerint az adatok ellopása gyerekjáték volt, mert a Sony védelmi rendszere túlságosan gyenge volt. Ráadásul a Sony nem használt megfelelő titkosítást az adatok tárolása során – több ezer Sony-ügyfél email-címe, a lakcímek és a jelszavak kódolás nélkül szerepeltek az adatbázisban. Bloggerek szerint  39 000 email-cím és jelszó kombináció, valamint 12 500 email-cím, jelszó, lakcím és születési dátum érintett.

©

A Sony szerint hatszázezer dolláros kárt okozott a cégnek a hackertámadás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Bronzot nyertek a magyar hackerek a cybervébén

Harmadik helyezést ért el a kancellar.hu információbiztonsággal foglalkozó tanácsadó cég, magyar etikus hackerekből álló csapata az EC-Council által szervezett CyberLympics világbajnoki döntőjén - közölte a társaság.

hvg.hu Tech

Hatvan év börtön várhat Scarlett Johansson hackerjére

Több vádpontban is bűnösnek vallotta magát a hacker, aki több ünnepelt hollywoodi szépség meztelen képét töltötte fel a netre. A férfi akár hatvan év börtönt is kaphat, illetve 2,2 millió dolláros kártérítés megfizetésére is kötelezhetik.

MTI Tech

Újra hackerek csaptak le a Vatikán honlapjára

Öt napon belül másodszor támadták meg hackerek a Vatikán honlapjának szerverét, így az egyházi állam hivatalos weblapja hétfő délután sem volt elérhető. A támadás a Vatikáni Rádió honlapját is érintette.

hvg.hu Tech

Hackertámadás a romániai magyar kisebbség ellen

Feltörte Csíkszereda honlapját és magyarellenes üzenetet hagyott hátra állítólag a romániai Anonymous, vagy valaki annak nevében. A hackerek az oldalon tárolt személyes adatok kiszivárogtatására készülnek.

MTI Tech

A hackerek Kínát imádják

Kína a kibertámadások legnagyobb célpontja a világon - állítják kínai szakemberek az országos számítógép-monitoring központ hétfőn közzétett jelentése alapján.

MTI / hvg.hu Itthon

Még nem heverte ki az Ab honlapja a hétvégi hackertámadást

Nemsokára ideiglenes oldalt indít az Alkotmánybíróság addig, amíg a honlapjukat ért múlt hétvégi támadás után sikerül biztonságosan újraépíteni a rendszert. Sereg András szóvivő pénteken azt mondta, hogy a hackertámadás körülményeit vizsgálják. Az ideiglenes oldalon a legszükségesebb információk vannak, például a napirend vagy a taláros testület határozatai.