szerző:
hvg.hu

A legújabb statisztikák szerint több a mobilos előfizetés van a világon, mint ahányan ivóvízhez jutnak.

Legtöbbünk életében a mobiltelefon legalább annyira természetes már, mint az internet, vagy éppen az elektromosság. A Chetan Sharma Consulting technológiai elemzőcég összegyűjtött néhány ilyen, egy nyugati ember számára teljesen természetes dolgot, és sorrendbe állították őket elterjedtségük alapján.

A grafikon első helyén talán meglepő módon nem a szintén dobogós elektromosság vagy ivóvíz áll, hanem a mobil előfizetés. Piaci becslések szerint idén év elején az előfizetések száma átlépte a 6 milliárdot.

Az ábra bizonyos értelemben némileg csalós, hiszen míg ivóvízhez vagy jut valaki, vagy nem, addig mobiltelefonos előfizetésből egy ember többel is rendelkezhet, ráadásul egyre több a gép-gép közti kommunikációban használt SIM is. Mégha ilyen módon tehát nem is mérhetők össze az adatok, az ábra jól mutatja, hogy a mobil mennyire erősen integrálódik mindennapjainkba.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!