szerző:
hvg.hu

Az egyházi weblapokat böngésző embereknek több esélyük van arra, hogy gépük megfertőződik vírussal, mint a szexoldalakra látogatóknak - többek között ezt állapítja meg a Symantec legfrissebb felmérése. Íme a veszélyességi top 10.

Mindössze tizedik helyen állnak a szexoldalak a Symantec tavalyi évet összegző jelentésének azon listáján, amely a rosszindulatú szoftverek mennyisége szerint rangsorolja a különböző típusú weblapokat. A biztonsági cég tanulmányában megállapítja: a vallásos vagy egy ideológiát bemutató oldalakon járva például háromszor annyi esély van gépünk megfertőződésére, mint a szexoldalakat böngészve.

A jelenség lehetséges okait vizsgálva a Symantec szakemberei arra jutottak, hogy az erotikus tartalmakat megjelentető oldalak üzemeltetői azért tartják fenn a lapokat, hogy pénzt keressenek belőlük. Márpedig ha ezt hosszabb távon szeretnék fenntartani, akkor elemi érdekük fokozottan odafigyelni a biztonságra, hogy a látogatók rendszeresek maradjanak.

Rosszindulatú kódot tartalmazó oldalak száma, új észlelések napi átlaga
©

Veszélyességi toplista - az ilyen típusú oldalakon a legnagyobb az esély a fertőződésre:

  1. blogok
  2. személyes oldalak
  3. üzleti oldalak
  4. webshopok
  5. oktatási / információs oldalak (a Symantec ezen belülre sorolja az említett egyházi oldalakat is)
  6. tech témájú webszájtok
  7. szórakoztató és zenei oldalak
  8. autós oldalak
  9. egészségügyi lapok
  10. szexoldalak

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!