szerző:
hvg.hu

Az egyházi weblapokat böngésző embereknek több esélyük van arra, hogy gépük megfertőződik vírussal, mint a szexoldalakra látogatóknak - többek között ezt állapítja meg a Symantec legfrissebb felmérése. Íme a veszélyességi top 10.

Mindössze tizedik helyen állnak a szexoldalak a Symantec tavalyi évet összegző jelentésének azon listáján, amely a rosszindulatú szoftverek mennyisége szerint rangsorolja a különböző típusú weblapokat. A biztonsági cég tanulmányában megállapítja: a vallásos vagy egy ideológiát bemutató oldalakon járva például háromszor annyi esély van gépünk megfertőződésére, mint a szexoldalakat böngészve.

A jelenség lehetséges okait vizsgálva a Symantec szakemberei arra jutottak, hogy az erotikus tartalmakat megjelentető oldalak üzemeltetői azért tartják fenn a lapokat, hogy pénzt keressenek belőlük. Márpedig ha ezt hosszabb távon szeretnék fenntartani, akkor elemi érdekük fokozottan odafigyelni a biztonságra, hogy a látogatók rendszeresek maradjanak.

Rosszindulatú kódot tartalmazó oldalak száma, új észlelések napi átlaga
©

Veszélyességi toplista - az ilyen típusú oldalakon a legnagyobb az esély a fertőződésre:

  1. blogok
  2. személyes oldalak
  3. üzleti oldalak
  4. webshopok
  5. oktatási / információs oldalak (a Symantec ezen belülre sorolja az említett egyházi oldalakat is)
  6. tech témájú webszájtok
  7. szórakoztató és zenei oldalak
  8. autós oldalak
  9. egészségügyi lapok
  10. szexoldalak

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!