szerző:
hvg.hu

A Houstonban működő Memorial Hermann kórház agysebészei élőben közvetítettek egy műtétet a közösségi csatornákon át. A beavatkozásról szövegesen, fotókkal és videókkal is beszámoltak.

A haj leborotválásától a kötözésig, azaz az előkészületektől az utolsó fázisig közvetítettek le egy agysebészeti beavatkozást Dr. Kim Dong és munkatársai. A 21 éves lányon végzett beavatkozás volt a houstoni Memorial Hermann kórház második olyan esete, melyet élőben közvetítettek a Twitteren, februárban egy szívműtétnél tettek ugyanígy.

A műtét során, a Mashable beszámolója szerint, Dr. Kim és csapata egy kb. 5x5 centis nyílást vágtak a beteg koponyáján, majd ezen keresztül több mint egy órán át végeztek agyi beavatkozást. Az eljárás során egy üvegszálas optikai kábellel működő kamerát használtak, így találták meg az agydaganatot, melyet eltávolítottak.

Amíg az operáló orvos a műtétet végezte, csapatának egy része részletesen beszámolt az eseményekről Twitteren, YouTube-on és Pinteresten. A műtét követése során kérdezni is lehetett, a twitterezők kérdéseire egy agysebész specialista válaszolt. Az alábbiakban a teljes műtéti közvetítés látható.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!