A milliárdos felhasználói számhoz közelítő Facebook pénzt kérne azoktól, akik több figyelmet szeretnének kapni megosztásaiknak.

Nem nézi tétlenül a Facebook, hogy bár aktív tagjainak száma a milliárdos határt közelíti, az egy felhasználóra eső bevétel csökkenőben van. A Stuff beszámolója szerint a közösségi oldal már teszteli azt az új lehetőséget, hogy némi pluszpénzért cserébe több ismerősünknek jelenítené meg az általunk kiválasztott megosztást. A lehetőség nem a szervezeti oldalakra vonatkozna - ők jelenleg a rajongóikra szűkített hirdetésekkel oldhatják ezt meg -, hanem a magánszemély felhasználók vehetnék igénybe.

A közösségi oldal szóvivője megerősítette, hogy valóban tesztelnek egy megosztás-kiemelési funkciót. A Stuff értesülései szerint egy posztolásunk kiemelésének árával is kísérleteznek még. Az egyik lehetséges forgatókönyv szerint 2 dollárba, azaz 400-450 forintba kerülne, fizetni PayPal igénybevételével és bankkártyával is lehetne.
A Facebook korábban nyilvánosságra hozott adatai szerint egy felhasználó átlagos megosztását a főoldali fal szűrőmechanizmusai miatt ismerőseinek kb. 12 százaléka látja. A kiemelt megosztások minden ismerős falán feltűnnének, ami egyrészt jó lehetőségeket, másrészt komoly spamelési veszélyeket is rejt magában.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!