szerző:
hvg.hu

Az Apple intelligens Sirije meglepő választ ad a valaha volt legjobb okostelefont firtató kérdésre. Tanulság nincs, de az eset megér egy videót.

Nehéz részrehajlással vádolni az Apple hangalapú intelligens funkcióját. A Siri az angolul feltett “Melyik minden idők legjobb okostelefonja?” (What’s the best smartphone ever?) kérdésre ugyanis a Nokia aktuális csúcsmobilját, a Windows Phone rendszerű Lumia 900-ast válaszolja. Mindez egy kis trükkön alapul. A “What’s the best (smart)phone?” kérdésre adandó választ előre definiálta az Apple, így az iPhone 4S a “The one you’re holding” / “Wait... there are other phones?” / “I think you’ve already answered that question” formulákkal reagál. Az “ever” szót a kérdésbe téve azonban a Siri már a Wolfram Alpha keresőt használja, amelyben erre a kérdésre valóban a Nokia Lumia 900 jön ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!