szerző:
hvg.hu

A 30 dolláros lélektani szint alá esett a Facebook részvényeinek értéke, miután az amerikai hatóságok megkezdték a vizsgálatot Mark Zuckerberg ellen, aki a bejelentések szerint félrevezethette a befektetőket.

A 38 dolláros nyitóár után múlt héten 32 dolláros mélységbe süllyedtek a Facebook részvényei az amerikai tőzsdén. A hét első kereskedési napján folytatódott a gyengülés, a papírok egészen 28.65 dollárig estek, miután az amerikai hatóságok megkezdték a vizsgálatokat azzal kapcsolatban, hogy az alapító Mark Zuckerberg, illetve a kibocsátást szervező bankok félrevezették-e a befektetőket.

A Facebook és az IPO-ban közreműködő bankok ellen indított eljárásban megfogalmazott állítások szerint az érintettek csak a legnagyobb befektetőkkel osztották meg a közösségi oldal idén várható teljesítményével kapcsolatos információkat, míg az átlagos befektetők a korábbi, jobb adatok tudtában vásároltak be a részvényekből.
©

A Facebook tőzsdén töltött napjairól, illetve az árfolyammozgások hátteréről bővebben olvashat a témával foglalkozó, összefoglaló cikkünkben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!