szerző:
hvg.hu

Az egyre több mobilba bekerülő legújabb Android rendszer mellett egy igazán szokatlan funkciót is belerakott új csúcskészülékébe a Sharp.

Hozzászokhattunk már, hogy Japánban nem tavalyi technológiákkal próbálnak nagy sikereket elérni, illetve az sem idegen a szigetország gyártóitól, hogy európai szemmel nézve extrémnek tűnő dolgokat pakolnak a műszaki termékekbe. A Sharp által a SoftBank szolgáltatónak gyártott Pantone 5 készülék remek megtestesítője mindennek: a világon elsőként van beépített sugárzásmérője, melynek köszönhetően .005 és 9.99 μSv/h (sievert per óra) közti intervallumban érzékeli a radioaktív sugárzást. A számunkra bizarrnak ható funkció a fukushimai katasztrófát megélt Japánban jóval természetesebbnek hat.
©
A SoftBank nyári felhozatala részeként, kizárólag Japánban forgalomba kerülő, víz- és porálló telefon egyébként 3,7 hüvelykes, 854x480 pixel felbontású kijelzővel, 4 megapixeles kamerával érkezik. A telefont senki nem fogja a színe miatt elutasítani, ugyanis nyolc színben lesz majd kapható, egyelőre ismeretlen áron.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!