szerző:
hvg.hu

Egy rendőr bejelölte a több mint száz bűncselekménnyel vádolt banda tagjait, ők pedig a felkérést visszaigazolása után büszkén szállították magukról a bizonyítékokat.

Szokatlan, de praktikus módszerhez folyamodott New York egyik rendőre a város Brooklyn kerületében működő bűnözői csoport felderítésére. Michael Rodrigues bizonyítékot szeretett volna gyűjteni a magukat Brower Boys-nak hívó banda tagjai ellen, és úgy gondolta, ennek egyik legjobb módja, ha bejelöli a feltételezett tagokat Facebookon.

A fiatal bűnözők visszaigazolták a rendőrt, aki ezután elég egyszerűen nyomon követhette a bűncselekményekről szóló beszámolókat. A helyi rendőrség beszámolója szerint a banda egy tagja figyelmeztette a többieket arra, hogy nem kellene online felületeken írni cselekedeteikről, de a többiek a túlzottnak vélt óvatoskodást LOL (laughing out loud, hangosan nevetni) beírásokkal reagálták le.
Végül azonban a rendőr nevetett: a 13 és 19 év közti fiatalokat elkapták, a Daily Mail beszámolója szerint 102 rendbeli lopással, rablással és más erőszakos, valamint szexuális bűncselekményekkel gyanúsítják őket.