szerző:
hvg.hu

Az Angry Birds Space friss letöltési rekordja mellett nemrég a Facebookon is mérföldkőhöz érkezett a mérges madaras játék.

Több mint 20 millió rajongója van már Facebookon minden idők egyik legnépszerűbb mobilos játékának. A 2009 decemberében kiadott Angry Birds-nek két és fél évébe telt elérni ezt a rajongói tábort. A rajongóknál már csak a letöltők vannak többen: a Rovio közzétette, hogy a játék legújabb verziójának, az Angry Birds Space-nek mindössze 76 nap alatt sikerült elérnie a 100 milliós letöltésszámot.
A teljes széria egyébként már 1 milliárd letöltésen is túl van. A franchise is jól megy: a mindenki által ismert plüssök és a kalandparkok mellett Oroszországban a héten megjelent az Angry Birds mintázatú hitelkártya, őszre pedig készül a rajzfilmsorozat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!