szerző:
hvg.hu

A Shazam zenefelismerő szoftver készítői a tavasz utolsó időszakának kereséseire alapozva megjósolták, hogy melyik tíz felvétel szól majd idén nyáron a legtöbbet.

Ha zenefelismerésről van szó, a Shazam nem kis játékos: három év tapasztalata áll az alkalamzást fejlesztők mögött. Az app lényege, hogy dúdolunk vagy hümmögünk neki, netán a rádió elé tartjuk, a szoftver pedig megmutatja nekünk, hogy az adott dallam melyik előadó melyik számára utal.

A Shazam által jósolt idei slágerek közt vannak egyértelmű befutók és egyelőre viszonylag ismeretlen dalok is. Íme a feltételezett top 10.
  1. Gotye: Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra)
  2. Usher: Scream
  3. Maroon 5: Payphone (Explicit) ft. Wiz Khalifa
  4. Calvin Harris feat. Ne-Yo: Let's Go
  5. Rick Ross: Touch'N You ft. Usher
  6. Gusttavo Lima con Neymar: Balada
  7. Rudimental: Feel The Love ft. John Newman
  8. DJ Fresh ft. Dizzee Rascal: The Power
  9. Nicki Minaj: Pound The Alarm
  10. Alabama Shakes: Hold On

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!