szerző:
MTI

Az Apple szabadalmaztatta a Macbook Air számítógép formavilágát - derül ki a "The Verge" technológiai blogon közzétett tízoldalas szabadalmi dokumentumból.

Az amerikai szabadalmi hivatal által a Macbook Air számítógép formavilágára adott védettség komoly gondokat okozhat az Apple termékével nagy hasonlóságot mutató "Ultrabook" számítógép kategória gyártóinak. A szabadalom kifejezetten védi a Macbook Air ék alakú formáját.

Az Ultrabook számítógép kategóriát az amerikai Intel személyi számítógép processzor gyártó vállalat vezette be a notebook számítógépek iránt csökkenő kereslet ellensúlyozására.

Az Ultrabook a Macbook Air számítógéphez hasonlóan merevlemez helyett mozgó alkatrészt nem tartalmazó, kizárólag integrált áramköri elemekből álló SSD memóriával rendelkezik és ennek köszönheti vékony kivitelét, könnyű tömegét és alacsony energiafogyasztását. A világ számítógépgyártóinak szinte már mindegyike megjelent azóta saját SSD memóriás vékony kivitelű notebook számítógépével.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!