szerző:
hvg.hu

A héten feltört több mint 6,5 millió jelszó nyilvánosságra kerülésével újabb statisztikát kaptunk arról, hogy a felhasználók közül sokan mennyire egyszerű(en kitalálható) jelszavakat használnak.

Amikor a regisztrációs folyamatban a jelszó megadására kerül sor, akkor a felhasználók egy része a szolgáltatáshoz köthető, egyszerűen kitalálható karaktersorozat ad meg. Ez derül ki a Rapid7 által készített infografikából, melyben a héten feltört és közzétett 6,5 millió LinkedIn-jelszó közül gyűjtötték össze a leggyakrabban használtakat.

A legnépszerűbb a szolgáltatás nevéhez köthető "link" volt, de sokan használták még a LinkedIn jellegére utaló “work” (munka) és “job” (állás) kifejezéseket is. Az 1234 és az 12345 számsorok mellett népszerű választás még a vallás mint téma: a "god" (isten), "jesus" (jézus) és "angel" (angyal) is bekerült a népszerűbb választások közé.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!