szerző:
MTI

Csaknem kétszáz évvel a híres waterlooi csata után ritka leletre leltek belga régészek: az ütközetben elesett fiatal katona rendkívül jó állapotban megmaradt holttestére bukkantak.

A csontváz a hátán feküdt, a halált okozó puskagolyót is megtalálták a bordák között - mondta Dominique Bosquet kutató az RTL RVI nevű televíziós csatornán. A holttestet egy mintegy negyven centiméteres földréteg alatt találták, mintha az elhunyt katonát bajtársai sietve ásták volna el.

A szakértők azért vizsgálták át a helyszínt, mert a csata helyszínén lévő emlék- és kirándulóhelyet újjáépítik. Angol és porosz csapatok 1815. június 18-án mértek döntő csapást Napóleon seregére Waterloonál.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!