szerző:
hvg.hu

A finn mobilgyártó bejelentése szerint egy befektetési alap jelentkezett be a luxusmobilokat gyártó Vertu leányvállalatért.

Az észak-európai EQT VI befektetési alap kész megvásárolni a Nokia luxustelefonokat gyártó cégét, a Vertut. A Vertu eladásáról már régóta pletykálnak, úgy tűnik, a finnek most találtak olyan befektetőt, akivel sikerült megegyezniük egy jelenleg ismeretlen összegben.

Az Egyesült Királyságban, Church Crookhamban székelő Vertut 1998-ban alapított a Nokia. A becslések szerint  a viszonylag szűk piacon évi 200-300 millió eurós bevételt termelő cégnél nem megy rosszul az üzlet: az utóbbi években egyértelmű vezető pozícióra tettek szert a luxusmobilok piacán. A Vertu jelenleg ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Vertu Signature Precious

Az anyavállalat közben ismét lényeges átalakításokra kényszerül. A vállalat a tavaly bejelentett 14 ezer fős elbocsátáson felül újabb 10 ezer embert építenek le. Ezenfelül a cég alig több mint egy éven belül már harmadszor rontotta profitvárakozását.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!