szerző:
hvg.hu

Az animált GIF a kilencvenes években szinte minden weboldalon ott volt. Sokan azóta is kedvelik az ötletes megoldást, mások pedig időnkénti gyerekes viccessége miatt nézegetik az animgifeket.

Bár a Graphics Interchange Formatot, azaz a GIF fájlformátumot 1987-ben, éppen 25 éve fejlesztették ki, nagyobb sikernek a két évvel későbbi mozgóképesítése után örvend a képkiterjesztés. A GIF mostanában újra fénykorát éli.

A formátum fejlődésével a fotósok is láttak benne potenciát, így pár éve az interneten felbukkantak az első cinemagraphok (mozgó fényképek). Ezekből készített egy szép válogatást a spottr. További animgif-válogatások találhatók szerte a neten divat, mozi vagy éppen sport témájában, illetve zenére alkalmazva is.

Aki inkább készíteni, mintsem nézegetni szeretne animgifeket, annak a magyar fejlesztésű, iPhone-ra, iPadre és Windows Phone-ra is elérhető Moquu alkalmazást ajánljuk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!