szerző:
hvg.hu

Az animált GIF a kilencvenes években szinte minden weboldalon ott volt. Sokan azóta is kedvelik az ötletes megoldást, mások pedig időnkénti gyerekes viccessége miatt nézegetik az animgifeket.

Bár a Graphics Interchange Formatot, azaz a GIF fájlformátumot 1987-ben, éppen 25 éve fejlesztették ki, nagyobb sikernek a két évvel későbbi mozgóképesítése után örvend a képkiterjesztés. A GIF mostanában újra fénykorát éli.

A formátum fejlődésével a fotósok is láttak benne potenciát, így pár éve az interneten felbukkantak az első cinemagraphok (mozgó fényképek). Ezekből készített egy szép válogatást a spottr. További animgif-válogatások találhatók szerte a neten divat, mozi vagy éppen sport témájában, illetve zenére alkalmazva is.

Aki inkább készíteni, mintsem nézegetni szeretne animgifeket, annak a magyar fejlesztésű, iPhone-ra, iPadre és Windows Phone-ra is elérhető Moquu alkalmazást ajánljuk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!