szerző:
hvg.hu

Még csak néhány napja elérhető, de máris fontos mérföldkőnek számít: a Mountain Lion az Apple legnagyobb sikerrel megjelentetett operációs rendszere.

A kiadást követő négy nap alatt átlépte a 3 milliós letöltésszámot az Apple új operációs rendszere, az OS X Mountain Lion. A hvg.hu által is letesztelt szoftver múlt hét szerdán jelent meg a Mac App Store-ban, 15,99 eurós áron, a 2007-2008 utáni Apple gépekre telepíthető.
©
A Mountain Lion kétszáznál is több újdonságot tartalmaz, melyek között megtalálható a rendszerbe mélyen beépített iCloud szolgáltatás, a megújult - a mobilos iOS-ből ismerős - Üzenetek, a Notification Center értesítéskezelő, a rendszerszintű megosztási funkció, a Twitter és Facebook (ősztől) beépített támogatása, a Dictation diktálási funkció, az AirPlay Mirroring tartalomtükrözés és a szintén az iOS-felhasználók számára régóta ismert Game Center. A Mountain Lion további funkciói közé tartozik az új Gatekeeper szolgáltatás, amellyel biztonságosabban tölthetők le az alkalmazások az internetről, a Power Nap funkció, amely a Mac alvó állapotában is automatikusan frissíti az alkalmazásokat és a rendszert, valamint a gyorsabb Safari böngésző.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!