szerző:
hvg.hu

Az Apple újabb szabadalmi kérelmét fogadta el az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala. A cég az iPadek mellé árult Smart Covert szeretné az eddigieknél intelligensebbre fejleszteni.

A "hivatalos iPad-borítók" jelenlegi intelligenciája kimerül abban, hogy felnyitásukat érzékeli az iPad és bekapcsol készenléti állapotból. (Bár ez is inkább a táblagép okossága, mintsem a borítóhoz tartozó tulajdonság.) Valamelyik következő generáció esetében ez megváltozhat, az Apple ugyanis egy olyan Smart Covert tervezget, amelyik belső oldalán egy hajlítható AMOLED kijelző van.
©
A tokba épített kijelző több célt is szolgálhat. Egyrészt szolgálhat teljes (érintős) billentyűzet kijelzésére, így kicsit egyszerűbben alkalmazható majd üzleti környezetben is és/vagy hosszabb szöveg bevitelére is a táblagép. (Hasonlóan a fizikai billentyűzetes tokkal bemutatott Microsoft Surface táblagépnek.) A Smart Cover kijelzője másrészt egyszerűen a főkijelző bővítésének is tekinthető, ami jól jön például játékok esetén, ahogy azt a Nintendo (3)DS konzoljai esetében is tapasztalhatták már a felhasználók.

A Patently Apple szerint a megoldás nem csak kijező beépítésére lehet jó, hanem például napelem is kerülhet a Smart Coverbe, ezzel rásegítve az iPad üzemidjére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!