szerző:
hvg.hu

Néhány nappal a Metro felület névfosztása után már megvan a Windows Phone-ból ismerhető, asztali gépes környezetben pedig a Windows 8-ban debütáló felület neve.

Miután néhány éve a Metro áruházlánc sikeresen perelte el a Metro(pol) című lap nevét, a Microsoft már egy szabadalmi kérés után jobbnak látta lecserélni a Windows Metro felületének megnevezését. Nagy szerencse, hogy a cégek ennyire szemfülesek, hiszen egy áruház, egy újság és egy felhasználói felület valóban könnyen összekeverhető, jobb megelőzni, hogy valaki véletlenül felhasználói felületet húzzon ki reggel abból a dobozból, amelyikből máskor az újságot szokta, netán nagykereskedelmi láncot indítson el a Windowson.
A Modernné lett Metro
©
A Microsoft egy héttel ezelőtt arról beszélt, hogy felületének neve igazából sosem volt Metro, most pedig arra is rájöttek, hogy a Modern a keresett név - írja a Register. A Modern UI (user interface, felhasználói felület) elnevezés viszont annyira általános, hogy a lap szerint nagy kérdés, sikerül-e levédetnie a Microsoftnak, mielőtt újabb szabadalmi problémába ütközik.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!