szerző:
hvg.hu

Az okos eszközök világában már megszokhattuk, hogy sok ki appot (alkalmazást) tölthetünk le különféle célokra. Egy ingyenes program most a PC-k számára kínál egy remek alkalmazásgyűjteményt.

Ha mindig a legjobb állapotban szeretnénk tudni a számítógépünket, sok apró segédprogramot futtathatunk rajta. Persze ahány program, annyiféle, ráadásul a legkülönfélébb weboldalakról tölthetők le. A Puran Utilities nevű ingyenes program leveszi a vállunkról a programkeresés gondját, ugyanis több mint húsz különféle szolgáltatást kínál, amelyek mindegyike a számítógép karbantartásában segít.

A program letöltése, majd az exe fájlra kattintást követő telepítés után egyből feltűnik a szerszámosláda. Van itt programeltávolító (uninstaller), Registry- és merevlemez-tisztító, indításmenedzser stb. Bármelyik ikonra is kattintunk, elindul a kapcsolódó segédprogram, és ahogy próbáink során meggyőződtünk róla, valamennyi remekül végzi a feladatát.

A programeltávolítónál például információt is kérhetünk arról (Get Program Info) pontosan mit is fogunk eltávolítani, ami igen hasznos abban az esetben, ha gyakran telepítünk ezt-azt a gépünkre. De legalább ennyire jól használható az Előzmények törlése (Delete History) lehetőség, amely az összes általunk használt böngésző előzményeit eltünteti. A Batch Fixre kattintva kiválaszthatjuk valamelyik meghajtónkat, és akár több karbantartási műveletet is végrehajtathatunk rajta, egyetlen beállítással.

Aki nem tudja pontosan, mire is valók az egyes segédprogramok, kattintson a Maintenance Wizard feliratra, s a varázsló sorban végigmegy minden lehetőségen, és elmagyarázza, igaz, angolul, mi, mire is szolgál.

Egy biztos, ha bevetjük a szerszámosláda eszközeit, egy felfrissült és gyorsabb gép birtokába jutunk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!