szerző:
hvg.hu

A Winfuture.de beszámolója szerint 600 euróért kezdik majd árulni a Nokia Lumia 920 kártyafüggetlen verzióját. A mobilszolgáltatói kedvezményekkel néhány tízezerrel olcsóbbra jöhet ki a telefon, a karácsony pedig tovább fokozhatja a helyzetet.

A német Winfuture úgy tudja, hogy a Reuters mobilszolgáltatóktól származó novemberi értesülése helyett már október közepén piacra kerül a Nokia legújabb csúcstelefonja. A Lumia 920 kezdőára 600 euró lehet, ami jelenlegi árfolyamom számolva 172 ezer forintot jelent. Ebből lejönnek még a szolgáltatói kedvezmények, illetve a mobilcégeknél novemberben induló karácsonyi akciós szezon engedményei.

A valamivel gyengébb, olcsóbb Lumia 820 két héttel a csúcsmodell után kerül majd polcokra, ez 450 euróba (kb. 130 ezer forint) fog kerülni.

Nokia Lumia 820 és 920
A két mobil első körben Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Oroszországban jelenik majd meg, a második kör tagjai pedig Lengyelország, a Skandináv országok, Portugália és Spanyolország. A magyarországi megjelenés idejéről egyelőre semmit nem tudni.

A szerdán bemutatott, windowsos készülékben egy 4,5 colos PureMotion HD+ kijelző, egy 1,5 GHz-es, kétmagos Snapdragon processzor, 1 GB RAM, egy 8 megapixeles, de a PureView technológiának köszönhetően a többi hasonló kamerát felülmúló fotóegység van. Ez utóbbi a bejelentés után rögtön kereszttűzbe került, kiderült ugyanis, hogy a kamera előnyeit bemutató videó mellett a készülék fényképes tulajdonságait promózó hirdetésekben is csalt a Nokia.

Az olcsóbb windowsos Nokiákra vágyóknak néhány hónapot még várniuk kell, előreláthatólag 2013 első negyedévében jelennek majd meg az alsóbb kategóriás Lumiák.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!