szerző:
hvg.hu

A legtöbb számítógép-használó az avast! víruskeresőt és a Microsoft biztonsági szoftvert választja, derül ki az OPSWAT legfrissebb felméréséből. A népszerűségi lista első három helyén jó, mégis ingyenes programok állnak.

Szoros verseny alakult ki a víruskereső programok népszerűségi listájának dobogóján. Az OPSWAT AppRemover szoftverének segítségével gyűjtött, több mint 140 ezer felhasználótól származó adatok alapján szeptemberben az avast! Free antivirus a legnépszerűbb vírusvédelmi megoldás, de a Microsoft Security Essentials mindössze 0,2 százalékkal maradt el az első helyezettől. A harmadik az Avira Free Antivirus, és bár itt a távolság kissé nagyobb, az Avira 2,4 százalékos növekedési ütemét figyelve jól látszik, hogy ez is népszerű szoftver mostanában.

A lista negyedik helyén az ESET NOD32-je áll, ötödik helyen pedig az AVG ingyenes verziója. Ez utóbbi szoftvernek az elmúlt havi csökkenés után némi löketet adhat, hogy a napokban jelent meg legújabb kiadása.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!