Itt letöltheti a legnépszerűbb, ingyenes vírusirtókat

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: vírusirtó; ingyenes vírusirtó; vírusvédelem; víruskereső; microsoft security essentials; AVG Free; avast!;

A legtöbb számítógép-használó az avast! víruskeresőt és a Microsoft biztonsági szoftvert választja, derül ki az OPSWAT legfrissebb felméréséből. A népszerűségi lista első három helyén jó, mégis ingyenes programok állnak.

Szoros verseny alakult ki a víruskereső programok népszerűségi listájának dobogóján. Az OPSWAT AppRemover szoftverének segítségével gyűjtött, több mint 140 ezer felhasználótól származó adatok alapján szeptemberben az avast! Free antivirus a legnépszerűbb vírusvédelmi megoldás, de a Microsoft Security Essentials mindössze 0,2 százalékkal maradt el az első helyezettől. A harmadik az Avira Free Antivirus, és bár itt a távolság kissé nagyobb, az Avira 2,4 százalékos növekedési ütemét figyelve jól látszik, hogy ez is népszerű szoftver mostanában.

A lista negyedik helyén az ESET NOD32-je áll, ötödik helyen pedig az AVG ingyenes verziója. Ez utóbbi szoftvernek az elmúlt havi csökkenés után némi löketet adhat, hogy a napokban jelent meg legújabb kiadása.

Fotó:

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X