szerző:
hvg.hu

900 dolláros áron kínálják majd októbertől a világ első 256 GB-os SDXC memóriakártyáját.

A 256 GB-os memóriakártya teljes neve Lexar Professional 400x SDXC UHS-I (az SDXC a Secure Digital eXtended Capacity rövidítése. A memóriakártyát elsősorban profi videósoknak és fotósoknak ajánlják, akik így bátran tárolhatják egy helyen 1080p videóikat és nagyfelbontású állóképeiket.

Az új kártya garantáltan legalább 60 MB/s sebességgel olvassa az adatokat, ami nem rossz, azonban a teljesen megtelt kártya kiolvasási ideje így is közel másfél óra. A kapacitása egyébként már arra is elég, hogy háttértárként, biztonsági tárolóként használják, főleg annak tudatában, hogy hamarosan érkezik a 2TB-os változat is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!