Íme a legjobb vírusirtók - ingyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: vírusirtó; ingyenes vírusirtó; vírusvédelem;

A rosszindulatú programok döntő többségének felismerésével és kevés téves riasztással tíz vírusirtó nyerte el egy nemrég publikált felmérésben a legmagasabb, Advanced+ fokozatot. Nyolc közülük ingyenesen is elérhető.

Az AV-Comparatives tesztjén megvizsgálták, hogy a népszerű biztonsági megoldások mennyire hatékonyan képesek felismerni a rosszindulatú fájlokat a számítógép vizsgálatakor, stabil internetkapcsolatra csatlakozva. A termékeknek több mint 240.000 rosszindulatú fájlt kellett azonosítaniuk, melyeknek több mint 99 százalékát ismerte fel a G Data, az Avira, a Panda, a Trend Micro, az F-Secure, a Kaspersky, a BitDefender, a BullGuard, a Gortinet és az eScan.

A vizsgálatban azt is megnézték, hogy melyik vírusirtó mennyi hamis riasztást ad. Ebből a szempontból legjobban a Microsoft Security Essentials teljesített, nullával. Tíz hamis jelzést mutatott még az Eset, a Kaspersky és a Trend Micro vírusvédelmi szoftvere. Érdekesség, hogy a népszerű AVG átlagon felüli, 36 téves riasztást adott, azaz sok programot ítélt úgy vírusosnak, hogy azokkal közben semmilyen probléma nem volt.

Fotó:

A két értéket összevetve tíz vírusirtó kapta meg a legmagasabb, Advanced+ fokozatot, melyek közül kettő - az Avira és az Avast - ingyenesen is letölthető, hat másik - BitDefender, Fortinet, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Trend Micro - pedig ingyenes online víruskereső eszközzel rendelkezik.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X