szerző:
hvg.hu

A rosszindulatú programok döntő többségének felismerésével és kevés téves riasztással tíz vírusirtó nyerte el egy nemrég publikált felmérésben a legmagasabb, Advanced+ fokozatot. Nyolc közülük ingyenesen is elérhető.

Az AV-Comparatives tesztjén megvizsgálták, hogy a népszerű biztonsági megoldások mennyire hatékonyan képesek felismerni a rosszindulatú fájlokat a számítógép vizsgálatakor, stabil internetkapcsolatra csatlakozva. A termékeknek több mint 240.000 rosszindulatú fájlt kellett azonosítaniuk, melyeknek több mint 99 százalékát ismerte fel a G Data, az Avira, a Panda, a Trend Micro, az F-Secure, a Kaspersky, a BitDefender, a BullGuard, a Gortinet és az eScan.

A vizsgálatban azt is megnézték, hogy melyik vírusirtó mennyi hamis riasztást ad. Ebből a szempontból legjobban a Microsoft Security Essentials teljesített, nullával. Tíz hamis jelzést mutatott még az Eset, a Kaspersky és a Trend Micro vírusvédelmi szoftvere. Érdekesség, hogy a népszerű AVG átlagon felüli, 36 téves riasztást adott, azaz sok programot ítélt úgy vírusosnak, hogy azokkal közben semmilyen probléma nem volt.

A két értéket összevetve tíz vírusirtó kapta meg a legmagasabb, Advanced+ fokozatot, melyek közül kettő - az Avira és az Avast - ingyenesen is letölthető, hat másik - BitDefender, Fortinet, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Trend Micro - pedig ingyenes online víruskereső eszközzel rendelkezik.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!