szerző:
hvg.hu

A pdf népszerűsége érthető, hiszen digitálisan kínál a nyomtatási elrendezésnek megfelelő formátumot, ráadásul ezt szinte minden platformon ugyanúgy teszi. Nem véletlen, hogy ez a formátum mindenkinek a gépén megtalálható, s az ilyen állományok olykor sok helyet foglalnak.

Ha csökkenteni szeretné pdf állományainak méretét, anélkül, hogy ez minőségvesztés nélkül történne, akkor érdemes kipróbálnia a PDF Compressor nevű programot.

A letöltése után az exe fájlra kattintva lehet telepíteni. Ha elkészültünk, egy áttekinthető ablak fogad, ide a fogd és dobd módszerrel vagy az Add files gombra kattintva tehetjük be a pdf állományokat, akár sok százat is. A PDF Compressor egyik remek tulajdonsága ugyanis, hogy támogatja a „batch” módot, azaz az egyszerre történő feldolgozást.

Ha a Start Compression gombra kattintunk, kiválaszthatjuk, hogy az ablakban található valamennyi fájlt, vagy csak a kiválasztott(ak)at vegye kezelésbe a rendszer, s pár pillanat múlva már meg is kapjuk a kisebb méretű állományokat. Ha nem határozunk meg előre kimeneti mappát, akkor a rendszer az általa választottba teszi pdf fájljainkat.