Balogh Csaba
Balogh Csaba

Az első havi értékesítési adat alapján beteljesülni látszanak a Microsoft várakozásai: a legújabb Windows lehet minden idők legsikeresebbje.

Több mint 40 millió Windows 8 licencet adott el a Microsoft az új operációs rendszer egy hónappal ezelőtti megjelenése óta. A cég közlése szerint ezzel a Windows 8 beelőzte a Windows 7-et, gyorsabb a frissítési ütem, mint a korábbi rendszer első hónapjában volt - folytatódott tehát a nyitóhétvégén tapasztalt trend. Ebben az is szerepet játszik, hogy a Windows 8-ra történő frissítés jóval olcsóbb, mint a korábbi Windowsok esetében volt.

A Windows 8 október 26-án jelent meg. Az első beszámolók szerint az amerikai felhasználókat például alig érdekelte a rendszer, ám ez csak egy felmérés eredménye volt, amire rácáfolni látszik az első hónap kereskedelmi eredménye.

All in
©

Az új Windowst főleg a Microsoft által legfontosabbnak tartott újítása, a felhasználói felület miatt érte sok kritika. A legutóbbi, egyben egyik legfontosabb az elismert ergonómiai szakértő, Jakob Nielsen véleménye volt. A szakember szerint a Windows 8 szörnyeteg, ami terrorizálja a szegény irodai munkásokat és megfojtja a munkájukat.

Nielsen véleményével ellentétben a Microsoft hazai üzletágvezetője szerint a Windows 8-hoz csak annyi energiába kerül hozzászokni, mint kiismerni a szomszéd mosógépét. Bizonyos tekintetben azonban, úgy tűnik, a Microsoft felülbírálhatja korábbi döntését, a USA Today szerint ugyanis visszakerülhet a Start menü az enélkül hagyott Windowsba.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!