szerző:
hvg.hu

Több szolgáltatását is leállítja a következő hetekben a Google. A sokak által használt naptár és a mobilosokat érdeklő Sync is érintett.

Jövő év január 30-a után nem lehet majd új eszközökön aktiválni a Gmailt, a Google Naptárat és a google-s kontaktjainkat Microsoft Exchange rendszeren át szinkronban tartó Google Sync-et. Jó hír, hogy az iOS, Nokia, SyncML, Windows Phone és Windows Mobile rendszereken használható funkciót jelenleg alkalmazók egyelőre védve vannak, számukra ugyanis továbbra is megmarad a szolgáltatás. (Persze csak akkor, ha nem jön közbe egy kóbor világvége.)

Szintén kikapcsolnak néhány, a Google Calendarhoz köthető funkciót, melyek közül itthon a Modulok hozzáadása URL-címük alapján elérhető, de valószínűleg ennek elvesztése nem okoz majd sokaknak problémát.

Január 14-én leáll majd a fejlesztők számára érdekes Issue Tracker Data API, június 7-én pedig az itthon nem túl érdekes Punchd alkalmazás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!