szerző:
hvg.hu

Az XDA közösség egyik felhasználója talált egy hibát, melyet kihasználva pofonegyszerűen hozzá lehet férni többek között a Samsung két aktuálisan legfontosabb telefonjainak fizikai memóriájához.

A Samsung Galaxy S II és III, a Samsung Note II és a Meizu MX készülékek rootolására használható az az XDA fejlesztői fórum egyik, alephazin nevű felhasználója által talált hiba, melyet a kártékony alkalmazások is könnyen kiaknázhatnak, így hozzáférhetnek a mobilok memóriájához, azon pedig akár az operációs rendszer magját jelentő kernelhez is.

Bár az angol nyelvű fórumban leírt módszer nagyon egyszerű, egy átlagfelhasználó nem tud vele mit kezdeni, a fejleszésben kicsit jártasabbak azonban már tudják használni.

A fórumozó szerint a Samsung már tud a problémáról, így néhány héten belül alighanem javítócsomag érkezik majd az érintett mobilokra, a Galaxy S III-ra például az érkező prémium frissítés részeként.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!