szerző:
hvg.hu

A pdf formátum igazán kedvelt, minthogy eszköz függetlenül megtartja az eredeti dokumentum formázásait, függetlenül attól, hogy kinyomtatni vagy csak megtekinteni szeretnénk azt. Az alábbiakban egy ingyenes pdf-készítőt mutatunk, amely több száz fájlformátumból varázsol „hordozható formátumot”.

Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy egy dokumentumunk bármilyen gépen megtekinthető/kinyomtatható lesz, érdemes pdf fájlban (is) elmenteni. Ehhez persze előbb át kell ilyenné alakítani – ehhez mutatunk egy ügyes, ingyenes programot.

A FreePDF Creatort innen tölthetjük le, és az exe fájlra kattintva telepíthetjük. A települése után látszólag nem történik semmi, azonban ha ezután egy olyan dokumentum, ábra, kép stb. kerül elő, amelyik kinyomtatható, akkor máris megjelenik a program, méghozzá úgy, hogy bekerült a nyomtatólehetőségek közé.

Ha tehát a Print/Nyomtatás opciót választjuk, akkor a nyomtatók között ott lesz a FreePDF Creator lehetőség is. Válasszuk ki ezt, és ha az OK-ra kattintunk, megjelenik a FreePDF Creator programablaka, ahol jó pár jellemzőt beállíthatunk. Dönthetünk például a kimeneti formátum minőségéről, beállíthatjuk a pdf szerzőjét, megjegyzéseket fűzhetünk hozzá, jelszóhoz köthetjük a pdf megnyitását vagy szerkesztését, illetve még pdf-szerkesztési opciókat is kipróbálhatunk, ha hagyjuk, hogy a program elnavigáljon bennünket anyaoldalára, és onnan letöltjük a PDF Converter Elite próbaváltozatát.

Végül beállíthatjuk, melyik mappába mentse majd el a program a pdf-et, és azt is, hogy mi történjen a mentés után (megnyíljon a pdf, elmenjen e-mailben valakinek, vagy az is egy lehetőség, hogy ne történjen semmi).

Ha végeztünk a beállításokkal, kattintsunk a Create PDF gombra, és pillanatok alatt a korábban megadott mappában landol a remek minőségű pdf.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!