szerző:
hvg.hu

A GSM szövetség (GSMA) szokás szerint a barcelonai Mobile World Congress ideje alatt jelentette be az év legjobb mobiljainak, táblagépeinek, alkalmazásainak és technológiáinak járó elismeréseket.

A legjobb okosmobil a Samsung Galaxy S III lett - ami az érdeklődést elnézve nem is csoda -, míg a legjobb hagyományos telefon kategóriájában a Nokia Asha 305 nyert. A legjobb táblagépnek az Asus által a Google-nek gyártott Nexus 7 lett.

A legjobb mobilképességekkel felruházott szórakoztatóelektronikai termék a Samsung androidos Galaxy Camera fényképezőgépe lett.

A gyártók közül összességében szintén a Samsung vitte a pálmát, az év készülékgyártója, a legjobb mobilos infrastruktúra és a kimagasló mobilos teljesítmény terén is ők kapták a díjat.

Mindenféle app közül idén a legjobb alkalmazás díját a Waze közösségi navigációs szoftver kapta. A mindennapi felhasználásra alkalmazások terén a Facebook nyert, ami alighanem köszönhető annak, hogy idén az alapoktól kezdve újraírták a szoftvert iOS és Android platformokon is. (Az appok minőségét elnézve az elismerés valószínűleg az iOS verziónak szól.) A legjobb üzleti alkalmazásnak az Evernote-ot választotta a GSMA.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!