szerző:
hvg.hu

Átszámolva alig valamivel több mint ezer forintért letölthetjük akár iOS-es, akár androidos okostelefonunkra a Photoshop Touchot.

A képszerkesztő programok koronázatlan királya egyértelműen a Photoshop, és bizony elég mélyen kell a pénztárcánkba nyúlni e „kvázi-uralkodóért”. Ezért is örvendetes, hogy az okostelefonokra készült, meglepően nagy tudású változata, igazán olcsón, alig valamivel több mint ezer forintért lehet a miénk.

A Photoshop Touch 2011 őszén jelent meg androidos táblagépekre, majd egy éve iPadre, és igazán pozitívak voltak a visszajelzések, hiszen a felhasználók nem érezték, hogy valamiféle lebutított változatot kaptak volna.

Az okostelefonokra történő átmenet is sima volt, és tulajdonképpen csak egyetlen hátrányt lehet megemlíteni: a telefonok viszonylag kis képernyőjét. Ettől eltekintve viszont egy valóban profi alkalmazáshoz jutnak a Photoshop Touch vevői: a feldolgozandó képek jöhetnek a telefon képgalériájából, a Camera alkalmazásból, de persze akár az asztali gépünkről is letölthetjük azokat. És akárcsak az iPad-verziónál, itt is van automatikus szinkronizálás a Creative Clouddal.

A Photoshop Touchban is megvannak az asztali változat kedvelt eszközei, amelyek segítenek például a klónozásban, de persze elérhetők a jól ismert ecsetek is, a többféle kiválasztó eszköz, 36-féle szűrő, PSD- és PNG-exportálási lehetőség, layer-támogatás, átméretezés, szövegek elhelyezése a fotón stb. – elképesztő mennyiségű funkcióval érkezik a Photoshop Touch.

Ezzel együtt a megvételét azoknak ajánljuk, akik valóban otthon vannak a képszerkesztésben, esetleg már a „nagy” Photoshophoz is volt szerencséjük. Azoknak viszont, akik csak épp hogy  igazítani szeretnének fényképeiken, érdemesebb inkább az ingyenes alkalmazások között körülnézniük, akár az App Store-ban, akár a Google Play-ben.

A Photoshop Touch androidos változata innen, az iOS-es pedig innen tölthető le.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!