szerző:
hvg.hu

A Facebook vitarendezés keretében tett szert a facebook.hu domainre. Az oldal még a régi módon működik, némi csúsztatással és egy kattintással két reklámot jelenít meg, melyeknek semmi köze a Facebookhoz.

Hosszú évek óta szerette volna a facebook.hu domain nevet megszerezni a Facebook. A domainABC.hu beszámolójából kiderül: bíróságon kívüli, alternatív vitarendezés keretében Mayer Erika regisztrációs döntnök a Facebook Inc. beadványa alapján határozott úgy, hogy a domain nevet a hódmezővásárhelyi Marketing Agency Kft.-től visszavonja és a domain használati jogát a Facebook Inc. számára átadja.

A facebook.hu nem sokkal a határozat után még a hódmezővásárhelyi cég magyar nyelvű hirdetéseit mutatja, a "Tovább a facebookra" felirat lekattintása után egy tanfolyam és egy lakáskereső oldala jelenik meg, nem pedig az éppen megújuló igazi Facebook.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!