szerző:
hvg.hu

A Colin Firth főszereplésével megjelenő Arthur Newman című filmet népszerűsíti a BitTorrent segítségével a mozi mögött álló filmstúdió. Bár ez csak kis lépés, de fontos: eddig Hollywood leginkább milliós pereket akasztott a torrentezők nyakába.

A BitTorrent és a Cinedigm arról állapodtak meg egymással, hogy az Arthur Newman című film április 26-i megjelenése előtt a film első hét percét torrenten keresztül is elérhetővé tették azért, hogy nagyobb figyelmet szenteljenek neki a felhasználók – írja a TechCorner.

A BitTorrent reakciójában úgy fogalmazott: a Cinedigm lépése mérföldkőnek számít, és jelentős váltást okoz abban, ahogyan a médiaipar jelenleg kezeli a torrentezés világát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!