Felülreprezentáltak a magyarok a Bitcoin-világban

2013. május 30., csütörtök, 20:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Kaliforniai premierje után a Colabs rendezvényén a magyar szakmai közönségnek is bemutatkozott a hazai fejlesztésű Bitcoin Enterprise Server. A Bitcoin-rendszer polgári célú felhasználásában elkötelezett Bits of Proof (BOP) magyar fejlesztőket keres a gyors bővüléshez.

Fotó:
A San Joséban megrendezett éves Bitcoin konferencián bemutatkozó BOP fejlesztése az a genetikai kapocs, ami a bennfentes, informatikus közegből kiemeli a virtuális valutát, hogy a hétköznapi felhasználók millióihoz eljutó fejlesztéseknek adjon hátteret. Ezt felismerve érdeklődik a BOP fejlesztése iránt több bank, informatikai vállalkozás és a kockázati tőke is - közölte a vállalat.

A Bitcoin-hálózat megalkotójának kódjaira több megoldás is alapult, de az eredeti rendszer tömeges, szolgáltatásjellegű kiszolgálásra nem alkalmas. Ezt a hiányt hidalja át a Bits of Proof fejlesztése a BOP Bitcoin Enterprise Server. Ennek segítségével nyílik lehetőség üzleti alkalmazások fejlesztésére, mert a BOP olyan interfészt biztosít, mellyel egynél több ember pénzének megbízható kezelésére, tranzakciók tömeges elvégzésére van mód a Bitcoin keretrendszerben.

A társaság a San Joséban tartott konferencián repülőrajtot vett: 70 próbahozzáférést rendeltek a résztvevők, köztük nagy informatikai cégek, biztonságtechnikai cégek, bankok és egy európai ország pénzügyi felügyeleti szervezete is. A bemutatkozást követően több külföldi kockázati tőkés vette fel a kapcsolatot a Bits of Proof alapítójával, de tárgyalásokat kezdtek magyar befektetővel is. A BOP-vezető Blummer Tamás elmondása szerint a kaliforniai éves seregszemlén az is kiderült, hogy nagy az érdeklődés a Bitcoin következő generációs felhasználására is. Az úgynevezett colored coin-okkal például a fizetés és a tulajdoni jogok átvitele egyszerre valósítható meg.

Mint a Zuckerberg-mentes budapesti First Bitcoin Meetupon elhangzott, a magyarok felülreprezentáltak nemzetközi szinten is a Bitcoin-szcénában. Amennyiben a magyar pénzügyi szabályozás felismeri mindazokat a lehetőségeket, amit a Bitcoin rendszere nyújthat, és inkubációs támogatást nyújt a keretrendszerben fejlesztő vállalkozások speciális igényeire, akkor a 21. század tranzakciós rendszerének Szilícium-völgyévé is válhat Magyarország – állapították meg a konferencia előadói.


Felülreprezentáltak a magyarok a Bitcoin-világban
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X