szerző:
hvg.hu

A világ legnagyobb full HD kijelzős okostelefonjaként mutatta be a Sony az Xperia Z Ultra névre hallgató, telefonként nehezen értelmezhető készülékét.

Egyelőre nem nagyon tudunk mit kezdeni a phablet kategórián belül is egyre nagyobb készülékekkel, de a gyártókat ez nem zavarja, és valószínűleg arra számítanak, hogy idővel minket, felhasználókat sem fog. (A Samsung Galaxy Note sikeréből kiindulva pedig az is lehet, hogy igazuk lesz.) Ami 7 col alatt van, az telefon – ezt gondolhatta a Sony, amikor megtervezte a most leleplezett, 6,4 colos képernyővel rendelkező Xperia Z Ultra telefont eszközt.

A Z Ultra képernyőjének felülete a gyártó szerint 60 százalékkal nagyobb munkaterületet jelent, mint "más okostelefonoké". A 6,4 colon elterülő 1080x1920 pixel mellett a képernyőről azt is érdemes tudni, hogy törés- és karcálló, a mobil maga pedig IP58 minősítést kapott, ami praktikusan azt jelenti, hogy akár fél órán át is bírja egyméteres vízben.

A 179.4 x 92.2 x 6.5 mm-es, 212 grammos készülékben négymagos 2,2 GHz-es Krait processzor, 2 GB RAM és 16 gigányi (bővíthető) belső tárhely van. A Sony Xperia Ultra Z kamerája 8 megapixeles, akkumulátorból pedig egy 3050 mAh-es darabbal kell majd együtt élni a tulajdonosoknak.

Az Android 4.2.2 rendszerre épített Sony felülettel érkező telefon az idei harmadik negyedévben kerül majd a polcokra, fehér, fekete és lila színekben, egyelőre ismeretlen áron.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!