szerző:
hvg.hu

Felhős tárhelyszolgáltatása nevének megváltoztatására kötelezték a Microsoftot, miután a bíróság kimondta, hogy a SkyDrive név már egy másik cég tulajdonában van.

Pert vesztett a Microsoft egy brit bíróságok a British Sky Broadcasting Group ellen. Az Egyesült Királyság legnagyobb műsorszolgáltatója Sky márkanéven működteti tévécsatornái egy részét. A Verge beszámolója szerint a Microsoft a szabadalmi per elvesztése után úgy döntött, hogy nemzetközi szinten megváltoztatják SkyDrive tárhelyszolgáltatásuk nevét. Hogy mire, az egyelőre nem ismert.

A Microsoft nem először fut bele hasonló szabadalmi problémába: tavaly a Windows Phone-ban debütált, később az asztali Windows-ba is bekerülő Metro felület nevét kellett megváltoztatniuk, miután a hasonló nevű német áruházlánc minden jel szerint úgy gondolta, hogy a Windows felülete összetéveszthető egy hipermarkettel.

(Az asszociációt zárójelben folytatva: a Metro áruházlánc sem először tűnt fel a szabadalmi porondon, korábban a per miatt Metropol névre váltó, eredetileg Metro néven futó napilapról gondolták érezték a veszélyt, hogy valaki esetleg az újságba megy be a bolt helyett.)

Ha máskor is szeretne értesüli a hasonló hírekről, lájkolja és figyelje a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!