szerző:
hvg.hu

Az Adidas bejelentette, hogy beszáll az okosóra üzletbe. Terméke természetesen teljesen más, mint a Samsung hasonló készüléke: kifejezetten sportolóknak készült.

A 399 dolláros óra méri a mozgás legfőbb adatait, a viselő pulzusát, előre beállított zenét vagy audió edzésprogramot játszik le, és a beépített GPS sem hiányozhat. A Bluetooth kapcsolattal rendelkező termék novembertől kapható.

©

A bejelentés időzítése egyáltalán nem véletlen, hiszen egy nappal korábban a Nike mutatta be a Nike+ FuelBand legújabb változatát, amelyet az eddiginél több színben lehet kapni. Ez nem egy óra, hanem egy okos karperec, amely szintén adatokat gyűjt az edzésekről, amelyeket az App Store-ból ingyen letölthető alkalmazás segítségével megnézhetünk, az app pedig statisztikákat is készít a mozgás intenzitásáról. A karperec jóval olcsóbb, mint az Adidas órája, 149 dollár, viszont november 6-tól csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Franciaországban, Japánban és Németországban lehet megvásárolni.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!