szerző:
hvg.hu

A Sony bejelentése szerint a PlayStation 3 eladásai november 2-án elérték a 80 milliós lélektani határt. A PS3 már hetedik éve van jelen a piacon, utódja napokon belül a polcokra kerül.

A PS3 rendszerre független fejlesztőkkel és kiadókkal is együttműködve eddig összesen 4332 szoftver készült el. A legnépszerűbb játékok között olyan címek szerepelnek, mint a 2013 júniusában megjelent, világszerte 3,4 millió példányban eladott The Last of Us vagy a kritikusok által is elismeréssel illetett Journey, ami a 13. Game Develepoers Choice Awardson hat díjat kapott. A Grammy-díj történetében ez volt az első játék, amely a legjobb zene kategóriában a jelöltek listájára kerülhetett.

Az idei karácsonyi szezonban több mint 300 külső fejlesztésű és kiadású szoftver lesz elérhető világszerte, köztük a Gran Turismo 6 , amelynek korábbi szériái összesen 70 millió példányban keltek el. Szerepel még a felhozatalban a BEYOND: Two Souls, a Grand Theft Auto V és a Batman: Arkham Origins.

A PS3 2006 novemberi indulásával egy időben a Sony elindította a PSN online multiplayer játékot és digitális szórakozást kínáló szolgáltatást, amely 59 országban több mint 150 millió regisztrált fiókkal rendelkezik. A PSN-hez kapcsolódóan a PlayStation Store áruházban számos változatos letölthető digitális tartalom elérhető, a PS3 tulajdonosok 222 000 digitális tartalom, köztük 72 ezer játék közül választhatnak. 2010 júniusában elindult a PlayStation Plus is, amely számos exkluzív tartalmat, ingyenes PS játékokat, demókat és frissítéseket kínál a tagoknak.

Az új, négyes PlayStation az Egyesült Államokban egy hét múlva, itthon pedig december közepén jelenik meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!