szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nagy találati pontossággal büszkélkedhet az a 3D nyomtatóval előállított pisztolyt, amelyet az amerikai Solid Concepts állított elő fémből, az Egyesült Államokban hagyományos M1911 típusú félautomata pisztoly számítógépen tervezett térbeli digitális modelljéből.

A Solid Concepts, amelynek székhelye a kaliforniai Valencia városában van, technikai vívmányáról helyi idő szerint péntek este tett közzé videofelvételt, amely szerint a 45-ös kaliberű lőfegyverrel 25 méterig pontosan a céltábla közepébe lehet találni - jelentette szombaton az AFP és a dpa. A CNN honlapja szerint a több mint 50 próbalövésből mindegyik eltalálta a céltáblát, közülük több annak fekete középpontját is. 

Nem ez az első eset, hogy egy vállalat háromdimenziós nyomtatási eljárással fegyvert állít elő, de a Solid Concepts az első olyan cég, amely fémből készített lőfegyvert ezzel a technológiával.

A Solid Concepts saját közlése szerint az egyetlen olyan amerikai cég, amelynek ilyen 3D nyomtatója van, és a fegyvergyártáshoz szövetségi engedéllyel is rendelkezik.

A cég hangsúlyozta, hogy a fémpisztoly nyomtatása változatlanul méregdrága eljárásnak számít és nem kell aggódni amiatt, hogy   a 3d-s technológia elterjedésével bűnözők otthon állíthatnak majd elő fegyvereket, amelyek eredetét nem lehet kinyomozni.

A háromdimenziós eljárás csak drága 3D ipari nyomtatókon alkalmazható és különleges alapanyag szükséges hozzá. A 3D nyomtatók jelenlegi fő alkalmazásterülete a gyors prototípuskészítés.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!