szerző:
hvg.hu

A népszerű médialejátszó legújabb verziója két új kodeket kapott, így még többféle filmet tud zökkenőmentesen lejátszani.

A VLC Player egyik legnagyobb előnye a kényelem: nem szükséges a legtöbb átlagfelhasználó számára továbbra is kínainak hangzó kodekeket telepíteni a videózáshoz. A legfrissebb, 2.1.1 verzióba két újdonság is bekerült: a player (egyelőre kísérleti módban) támogatja a HEVC és a WebM/VP9 formátumok lejátszását.

A két videoformátum egyelőre ritkán tűnik még fel, tehát az sincs nagy hátrányban, aki nem a VLC legújabb verzióját használja. Aki frissíteni szeretne, az a lejátszó hivatalos oldaláról töltheti le a legújabb, a két formátum mellett rengeteg kisebb javítást is tartalmazó verziót.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!