szerző:
hvg.hu

Az október közepén elindított e-könyv áruház online platformja mellé e-könyvolvasót is kínál a Telekom. A Txtr Beagle-t eredetileg 10 eurós áron jelentette be a gyártó, itthonra érve 20 ezer forint lett belőle.

Túlzottan optimistának bizonyultunk, amikor tavaly ősszel azt írtuk: a Txtr Beagle 10 eurós árát akármilyen magyar adókkal terhelve sem valószínű, hogy 5 ezer forintnál többe kerül majd itthon. A Telekom most behozta hozzánk is az eInk kijelzős olvasót, ami alapáron már külföldön sem 5 ezer forint, nálunk pedig konkrétan 20 ezer forintba kerül. A Beagle-höz egyébként 8 ezer forintos áron is hozzá lehet jutni, de ehhez mobilt kell vennünk, aminél ráadásul nem csak szolgáltatói, hanem díjcsomagos hűségre is kötelez a vállalat.

Az eszköz forgalmazásába az után kezdett a Telekom, hogy nemrég megnyitotta saját e-könyvesboltját, melyben mára közel 900 ezer idegen nyelvű és több mint 3000 magyar nyelvű könyv található meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!